Känslomemory med emojier – ladda ner och spela gratis

spela känslomemory med emoji

inlägget innehåller reklam genom annonslänkar för bokus

Här har du ett häfte med ett memoryspel för att öva känslor. Känslomemory heter spelet rätt och slätt. På spelbrickorna finns olika emojier eller smileys. Varje emoji visar en känsla – vilken känsla?

spela memory med emoji kanslor

Som i vanligt memory vänder du ner brickorna till en början. Din uppgift är sedan att vända upp brickorna och försöka hitta ett matchande par. Det finns två av varje sort. Men i stället för att få paret direkt ska du nu fundera på vilken känsla emojin på brickorna visar och därefter härma känslan med ansiktet och kroppen, alternativt beskriva den i ord.

memory kanslor smileys

Känslomemoryt är gratis att ladda ner – men respektera upphovsrätten. Du kan bygga ut detta memory med andra brickor, ladda exempelvis ner ett spel med hjärtan respektive ett spel med snöflingor gratis. Observera att det även finns fler brickor i gratishäftet.

tips för att prata känslor med barn

Reyhaneh Ahangarans handbok Prata känslor med barn: Känsloboken för viktiga vuxna utvecklar konceptet i de två tidigare känsloböckerna. Dessa böcker tar barns känslor på allvar och ger många fina exempel på hur man som vuxen kan lyssna och stötta.

prata känslor med barn känsloboken för viktiga vuxna bok

Få tips på hur du som vuxen kan hjälpa ett barn som har det tufft hemma eller i skolan, och få dessutom redskap för ett mer lyhört känsloprat. Läs mer om Prata känslor med barn: Känsloboken för viktiga vuxna.