Anlita en content writer för texter på svenska

Letar du efter en mångsidig content writer som skriver innehåll på svenska?

Sex sju år, så länge har jag skrivit webbtexter. Jag kallar mig för seo-skribent. Seo-texter är dock långt från det enda innehåll jag producerar, även om de är en av mina specialiteter.

Exempel på vilken typ av content jag skriver

 • Långa seo-texter i form av guider och listor
 • Copytexter till inlägg i sociala medier
 • Produkttexter till nätbutiker
 • Inspirationstexter till bloggar
 • Sponsrade inlägg med relevanta länkar

Den gemensamma nämnaren för mina skriverier är att de publiceras på digitala plattformar. Det kan vara i sociala medier såsom Facebook eller på bloggar i stil med mina egna sajter, spännvidden mellan de olika plattformarna är stor.


Skicka din textförfrågan till kontakta@sandrasdagar.se,
kostnaden för seo-texter är 0,85 kronor exkl. moms per ord.


Ibland skriver jag även för tryckta medier. Om jag kommer på en kul artikelidé lägger jag den ogärna åt sidan utan kontaktar en tidning eller tidskrift. Men oftast skriver jag för mina egna projekt.

Det här tycker jag utmärker en bra content writer

Just den här mångsidigheten tycker jag är ett drag som utmärker en bra content writer. Om man ska lyckas i sin roll måste man sätta sig in i mängder av målgrupper, stilgrepp och plattformar – och givetvis förstå dem alla lika bra.

Exempel på vad som finns med i mina texter

 • Bra språk och flöde
 • Snygg och tydlig layout
 • Tanke om målgrupp och budskap
 • Noggrann faktacheck
 • Medryckande storytelling
 • Relevanta sökord och länkar

Det man inte förstår, det skaffar man mer kunskap om. Så resonerar i alla fall jag i min skribentroll och jag vågar påstå att min outtröttliga lust att lära gör att jag fortsätter utvecklas. Den gör också att jag ivrigt utforskar nya fält.

I grund och botten är jag akademiker, såväl humanist som samhällsvetare. Jag värdesätter noggranna faktacheckar och känner mig nöjd först när texten jag lämnar ifrån mig till kunden både är välresearchad och välskriven.

Jag brinner för skrivandet som sådant, har till och med studerat kreativt skrivande och kulturjournalistik på universitet. För mig är det viktigt att det skön- och facklitterära skrivandet möts i läsvärda texter. Korta som långa.

Tycker jag att språket och flödet är av vikt? Absolut.

Det är inte så dumt att stå med ena benet i skönlitteraturen och andra benet i facklitteraturen. Även facktexter kan må bra av kreativa upplägg, av åtminstone en gnutta storytelling.


Skicka din textförfrågan till kontakta@sandrasdagar.se,
kostnaden för seo-texter är 0,85 kronor exkl. moms per ord.


Jag kompromissar inte heller med mervärdet. Läsaren ska alltid få med sig något när hen läser mina texter, må det vara mervärde i form av roliga fakta, skaparlust eller tänkvärdheter.

Den här formen av innehåll skriver jag allra helst

Hur mångfacetterad jag än är som content writer har jag såklart också mina favorittextbeställningar. Jag skriver allra helst långa guider eller listor med ett redaktionellt stuk.

Exempel på annat content jag ofta skapar

 • Översätter texter från engelska, danska och norska till svenska
 • Skapar nedladdningsbara printables för främst barn
 • Designar egna poster för sociala medier
 • Fotograferar eget innehåll, främst natur-, rese- och pysselbilder
 • Driver flertalet sajter och erbjuder länkar åt kunder
 • Skriver åt det mer skönlitterära hållet, särskilt dikter och essäer

Långa guider och listor passar bra ihop med seo, säkerligen är det därför jag skrivit oräkneligt många seo-texter på mellan 1 000 och 3 000 ord genom åren.

Texterna kräver ganska mycket av skribenten och jag drivs av utmaningen att komma på det snyggaste upplägget i allt från rubriksättningen till styckeindelningen. Man tror det kanske inte, men textens symmetri spelar roll för upplevelsen av den.

Jag kan helt och hållet gå i gång på layout.


Låt oss höras på mejladressen kontakta@sandrasdagar.se.


Om du letar efter en content writer som har stor skrivvana inom en rad områden och som lägger ner omsorg på texterna hon skriver, tror jag faktiskt att jag är rätt person för jobbet.

Läs även vidare om mitt arbete som content writer och seo-skribent.