2021 – året när jag började se skönheten i markfrost

2021 året när jag började se skönheten i markfrost

Under extrema tider kan man behöva göra extrema perspektivskiften och det är precis det jag gjort under 2021. Faktiskt är jag ganska nöjd med hur jag börjat se skönheten i de enklaste saker, såsom skönheten i tång eller frost på marken. I saker jag aldrig lagt märke till förut.

Har du sett färgglittret i markfrost? Magiskt!

För att inte tala om färgerna i en solnedgång, de är häftiga.

Jag har länge haft en längtan att få känna mig i samklang med omgivningen, särskilt med naturen runt knuten. Det är en poetisk längtan som jag många gånger frustrerats över att jag liksom inte lyckats nå hur jag än försökt.

Och så kom pandemin, isoleringen och nya rutiner.

Till en början var jag jävligt understimulerad men…

Plötsligt kändes det bara självklart att jag skulle vara ute på små strövtåg i hembygden, ta med mig kameran och insupa så mycket sinnena bara orkar med. Belöningen blev omedelbar, en större tillfredsställelse med livet i stort, även i smärtan och sorgen.

Jag är själv förvånad över hur många känslor och tankar jag bearbetar under skogsdungevistelser, förstås i all min enslighet.

Så om jag ska sammanfatta året landar jag i detta: storheten i det lilla.

18 reaktioner på ”2021 – året när jag började se skönheten i markfrost

 1. Jag håller med dig om att glittrande markfrost och färgerna av solnedgång gång är magiska. Kan förstå att du kände dig understimulerad i början av pandemin, så bra att du kom ut och gick omkring där du bor 🙂

 2. Ofta stressar man bara runt, men tar man sig tiden är naturen så otroligt vacker. Tar jag med kameran ut ser jag allt det där, inte annars.

 3. Jag bor på landet och har lärt mig älska naturen och dess skiftningar och skönhet och gläds med var och en som också gör det samma

  1. Måste vara underbart att bo mitt i skiftningarna, att ha dem inpå knuten. Jag skulle nog aldrig vilja lämna en sådan plats.

 4. Jag tycker också om att fotografera och älskar hur man kan skapa färger, skiftningar osv. Makro, bokeh är så snyggt om man får till det rätt =D

  Snyggt fotat =D

  1. Jag har hittat skönhet i dom enklaste sakerna som att ta en promenad i skogen eller ta en kaffe i morgon solen ♥️

  2. Det gör mig glad att läsa att du hittat din grej i livet. Jag gillar också skogspromenader, kanske inte så mycket kaffe men definitivt te.

  3. Makro och bokeh är underbara effekter. Har du sett objektiven som typ är gjorda för att enbart ge bokeh? Tack, dessvärre hade jag inte makroobjektivet med mig ut den dagen. Jag har ett flexibelt ”upptäckarobjektiv” med en vidd på 18-300 mm, det är oerhört praktiskt men jag saknar alltid makrot när jag inte har det med mig.

 5. Jag tycker det är så fint när man ser frost och hur det glittrar. Kul att du också har upptäckt det nu, det är så fint. Och ja naturen får en verkligen att må bra. Borde själv ta mig ut på promenader mer, man mår bra av det 🙂

  1. Ja, jag känner mig verkligen privilegierad med så mycket skönhet runt omkring mig. Hoppas på en vår med massor av blommor att försvinna in i och att du får detsamma. ❤️ Eller att vi båda får gnistrande vinterdagar, det är också väldans fint.

  1. Ja, det är precis så jag känner det, hur flummigt det än låter. Ett uppvaknande. Bra beskrivning! Kunde inte sätta ord på det själv.

 6. Vad kul att du har upptäckt det lilla i naturen 😀 & dina tankar som du har mött. Jag håller med. Frost är väldigt fint ❄️. Att naturen kan göra såna natur verk som frost, vatten, växter m.m. Det är häftigt 😃.

  Ha en bra första måndag på året❣️

  1. Jag hoppas du haft en bra först vecka på året, Jessi. ❤️ Tack, min vecka började bra. Jag tycker om att vara tillbaka i rutinerna, om jag nu har rutiner.

   Jag tycker också att naturen skapar fantastiska mästerverk. Finns inget som går upp mot underverken jag numera ser i den. Vi har det allt fint runt omkring oss. Såg på dina vinterfoton hur vackert du har det just nu.

 7. Jag själv älskar att gå i skogen och bara njuta. Om jag har tur kan jag ibland få se atingen ekorre eller rådjur eller en gång då jag såg både rådjur och ekorre på samma promenad. Skogen är för mig den bästa ångest medicin jag kan få. Håller med dig om att markfrost kan vara så vackert och underbart om man får en bra bild på det.

  1. Å! Jag blir så himla glad när jag ser ekorrar och rådjur. Förstår din känsla helt och fullt. Vad bra att du fått en form av ångestmedicin i naturen, det gör mig glad. 💖 Jag kan väl ärligt säga att jag inte hanterar stress jättebra, men ju mer tid jag tillbringar i naturen desto lugnare blir jag inombords.

Kommentarer är stängda.