Origami – så viker du en vacker snöflinga i papper

vika origami snöflinga

Jag och Christoffer fortsätter med våra små origamiprojekt och inför julen har vi vikt en snöflinga i papper. Vacker, va?!

Det är för sådana här tillfällen jag sparar mina metallicpapper, papper som är särskilt avsedda för origami. De har måtten 15×15 centimeter.

göra snöflingor i papper origami

Jag hade också ett annat ljuvligt origamipapper, ett handgjort sådant i rosa, vitt samt guld och som vi faktiskt gjorde en snöflinga av. Men det var inte styvt nog för att hålla formen.

Så den här gången fick det bli foton på enbart metallicsnöflingan.

vika papperssnöflinga

Hur gör du då egna origamisnöflingor? Jag och Christoffer utgick från Poe origamis filminstruktioner på Youtube, de var någorlunda lättbegripliga.

Att göra en sådan här snöflinga innebär ett ganska symmetriskt vikande med upprepande moment, vilket gör den till ett relativt enkelt pyssel, om än inte det enklaste.

10 reaktioner på ”Origami – så viker du en vacker snöflinga i papper

 1. Vad fin snöflinga 😀👏🏻👍. Kul att göra något kreativt tillsammans.

  Ha det så bra! 🤗

  1. Tack, Jessi. Ja, det är kul när man kan bonda över gemensamma intressen. Skapandet och filosoferandet är två av de saker jag och Christoffer delar.

  1. Tack så mycket. Jag vet inte hur jag hade fixat detta utan Christoffers fantastiska talang. Vi är ganska pyssliga av oss både två, men på olika saker. Antar att vi kompletterar varandra. Loppor är himla roliga. Använder du sådana i undervisningen?

 2. Det där är överkurs även för mig, men önskar att jag hade den pyssliga ådran. Såg väldigt vackert ut och kan tänka mig att det kan bli fint pynt

  1. Tack. Nu har vi inte plockat fram julgranen i år, men om vi hade haft den uppe hade snöflingorna defintivt fått hänga i den. Jag gillar pappersdekorationer i granen.

  1. Tack! Kanske är något du och Bellis kan göra tillsammans när hon blivit äldre? Det märks på dina matfoton att du är pysslig av dig. Har du något favoritpyssel annars, förutom mat?

 3. Så fint det blir. Själv har jag aldrig gjort origami då jag inte har tålamod eller intresse. Det är ju väldigt bra att det finns instruktionsvideor på youtube då det kan vara svårt att göra det utan att veta hur man ska börja.

  1. Tack, snälla. Ja, Youtube är verkligen en ständig inspirationskälla. Hittar alltid en massa nytt man kan göra där. Ibland tittar jag på pysselvideor som avkoppling, kan gilla att titta på när andra gör något kreativt.

Kommentarer är stängda.