3 bokserier jag med glädje ser fram emot att läsa 2022

2022 får bli bokseriernas år, tänker jag. Inte på så sätt att jag kommer stressläsa mig igenom digra högar, snarare så att jag ger mig själv tiden att utforska bokvärldar jag tror kommer ge mig glädje. Och jag kommer så klart läsa en och annan fristående bok mellan varven. Vad gäller bokserier fixar jag sällan att läsa mer än ett par böcker i sträck.

3 bokserier att läsa 2022

Under denna årets första Tisdagstrion på Ugglan & Boken kommer jag därför lyfta tre bokserier jag ser fram emot att läsa 2022. Temat för Tisdagstrion är nämligen ”överst i min läshög”, och just i läshögen ligger serier jag börjat på men av flera anledningar inte läst klart, trots att jag gillat det jag läst.

Förutom de tre bokserierna har jag en förhoppning om att läsa om Narnia och Sagan om ringen i år. Narnia måste ju vara hundra år sedan, Sagan om ringen läste jag däremot för ett par vintrar sedan.

3 bokserier att läsa 2022

Men nu till de tre främsta bokserierna på min att-läsa-lista!

1. De sju systrarna av Lucinda Riley

Jag kom bra in i De sju systrarna i slutet på 2021 och längtar efter att fortsätta läsningen av Lucinda Rileys bokserie. Böckerna i den handlar om en syskonskara bestående av enbart adopterade barn, som efter adoptivfaderns mystiska död börjar söka efter sina rötter. Nutid och dåtid går in i varandra medan syskonen nystar i det förflutna.

2. Witcher av Andrzej Sapkowski

Kan inte annat än att älska häxkarlen Geralt av Rivias fantastiska värld! Jag har redan bekantat mig med den i Andrzej Sapkowskis novellsamlingar Den sista önskningen och Ödets svärd, liksom i spelet Witcher 3.

Nu vill jag alltså läsa resten av böckerna i serien Witcher. Serien har äntligen kommit ut på svenska.

Vad är det med dessa böcker som lockar mig så? De utspelar sig en fantasyvärld som minner om de gamla sagorna i Europa – och gamla sagor kan jag inte få nog av.

3. Outlander av Diana Gabaldon

Den engelska titeln på bokserien till trots finns även Diana Gabaldons Outlander i svensk översättning. Egentligen finns det nog få serier som är så mycket Sandra som den här. Ändå är det något som gör att jag bara läser någon bok i taget.

Jag vill verkligen följa Claire Randall på hennes romantiska tidsresa till 1700-talets Skottland. Dags att se till att det händer!

Först Fem en fredag, sedan Helgfrågan och nu Tisdagstrion, det blir medverkan i tre bloggutmaningar på mindre än en vecka. Jag trodde faktiskt inte att jag skulle orka ro hem Tisdagstrion i dag, känner mig enormt värkig och hjärntrött och måste fixa en massa jobb. Så roligt att det ändå gick vägen!

Har du själv någon bokserie på gång?

27 reaktioner på ”3 bokserier jag med glädje ser fram emot att läsa 2022

 1. Med tanke på hur lång listan är över böcker jag vill läsa och också tjockleken på många av böckerna i din trio så känns det bra att jag inte får känslan att jag vill kasta mig över dem 🙂 Witcher har jag sett första säsongen av som TV-serie och den var inte alls för mig. Även om böckerna är bättre och inte samma så är det här med magi något som sällan funkar. Gabaldons serie har jag läst första boken i och det var knappt att jag tog mig igenom den. Men visst är det väl skönt att man kan vara olika, men ändå lika 🙂

  1. Din kommentar fick mig att dra på smilbanden – så himla härlig! Jag är glad att mina tips inte får dig att svettas ytterligare över din enorma bokhög. Haha! Jag ska in och kika på dina tips alldeles strax.

 2. Där har du massor av läsning att se fram emot! Jag har inte läst någon bok i de här tre serierna, även om jag sett böckerna hos olika bloggare.

  1. Jag ser mycket fram emot just dessa serier, men har även en hel del fristående böcker på gång. Kan inte läsa för många serier, då tröttnar jag. Oftast är det skönt att kunna avsluta ett verk. Så kan jag även känna inför tv-serier, ibland räcker det helt enkelt gott och väl med en film.

 3. Lucinda Rileys böcker har jag hört talas om och också Outlander, men de har aldrig lockat mig. Tur att det finns så många olika böcker. Var och en kan alltid hitta mer än de har tid att läsa. Hoppas att du kommer att trivas med de här serierna.

  1. Då kanske vi får chans att utbyta tankar om de båda serierna… (?) Om du har lust får du gärna skicka länkarna till dina kommande bokrecensioner om serierna.

 4. Jag har en hel hög med serier att fortsätta med.. Sonen o maken har sett Witcher och läst första boken, men jag lockas inte. Gabaldons böcker har jag läst två av, och jag tror inte det blir fler.

  1. Jag är inte lika tagen av Witcher-tv-serien som jag är av böckerna. I böckerna förmedlas en underbar sagostämning och den tycker jag inte att den första säsongen fångar. Har inte sett andra säsongen ännu. Gabaldons böcker är ganska tunga, va? Det är nog lite så jag känner inför dem. Samtidigt tycker jag de är för bra för att jag ska lägga dem helt åt sidan. De får en chans till.

 5. Riley – serien känner jag till men jag har inte läst den. Witcher – serien kännder jag inte till, men författarnamnet är vagt bekant. Outlander – serien känner jag mycket väl igen.

  1. Ja, men serier tar verkligen sin lilla tid och ibland hinner man tröttna innan man börjat. Jag har egentligen aldrig varit en bokserieläsare. På senare år har jag dock börjat läsa serier och insett att jag trivs ganska bra med det så länge jag gör det i mitt eget tempo.

 6. Outlanderserien är min favoritserie. Har den nionde delen Tell the Bees That I Am Gone på gång nu.
  Jag älskar att läsa serier. I alla genres.
  De sju systrarna har jag inte startat än.

  1. Men vad roligt att hitta någon som älskar serien så mycket! Jag ska kika på din blogg, kanske ligger en och annan Outlander-recension uppe?

 7. De sju systrarna är en av de bästa serierna jag läst. Man vill hela tiden läsa nästa bok, när man slagit ihop en 🙂

  1. Vad roligt att du fastnat så för De sju systrarna! Hittills är jag jätteglad i böckerna. Ser fram emot att läsa resten. Fantastiska livsöden, det var Lucinda Riley allt bra på att skriva fram.

 8. Sagan om ringen är den enda jag läst av nämnda, men det var ett tag sedan. Försökte läsa om trilogin senare, men fick bara första delen läst. Verkar inte som samma magi infann sig som första gången den lästes. 🙂

  1. Ibland blir det ju så med omläsningar. Jag läste om trilogin för några år sedan och förvånades av hur mycket jag tyckte om böckerna. Måste vara den nya översättningen som gör det för mig. 😊

 9. Jag drog igenom hela Witcher-serien förra året 🙂 Lite ojämn, men många av dem är riktigt bra. Outlander är en stor favorit hos mig. Efter att ha läst den senaste, hoppas jag att Diana Gabaldon inte tar sju år på sig att skriva den sista boken…

Kommentarer är stängda.