Recept på grönkålssallad med polkabeta och granatäpple

recept grönkålssallad med polkabeta och granatäpple

Jag äter vegankost och är därför inte så mycket för den klassiska julmaten. Givetvis är det så. Av den anledningen äter jag vad man skulle kunna kalla ett grönt julbord, minus typ det mesta som kan likna julmat.

Potatisgratäng med sojafärs och tre sorters kål är återkommande inslag varje jul. Och så den här på alla sätt och vis ljuvliga grönkålssalladen med bland annat polkabeta och granatäpple.

grönkål sallad recept

Färsk grönkål kan vara en av mina favoritsaker i förtäringsväg. Det är jag tacksam för, det är nämligen svårt att finna något nyttigare att äta. Men främst äter jag det för att jag tycker det är så himla gott.

Denna grönkålssallad med polkabeta och granatäpple är just himmelskt god – så hoppas du också får glädje av receptet på den.

Recept på grönkålssallad

Hur gör du en grönkålssallad med det här stuket?

Ingredienser

  • Grönkål, sköljd och skuren
  • Polkabeta, skalad och skivad
  • Granatäpple, urkärnad
  • Apelsin, skalad och tärnad
  • Honung alternativt vegansk agavesirap
  • Valfria ingredienser: tärnat äpple, vindruva, rostad valnöt och/eller solroskärna

Instruktioner

Blanda grönkålen, polkabetan, granatäpplet och apelsinen i en stor skål.

Tillsätt en eller flera av de valfria ingredienserna, om du så önskar.

Valnötter gör sig riktigt bra i denna grönkålssallad, särskilt om den ska stå på julbordet. Blir liksom en extra julig touch.

tips grönkålssallad granatäpple

Ringla över en skvätt honung eller agavesirap. Blanda igen.

Ställ in i kylen och låt smakerna safta till sig i någon timme. Plocka fram och servera salladen!

Jag tror jag äter ett halvt kilo av den här grönkålssalladen varje julafton. Minst.