Är så tacksam för stunderna jag har med syskonbarnen

Att bli faster är det största som hänt mig och så kommer det förbli i resten av mitt liv. Inga veckor är kompletta utan att jag fått träffa Leia och Lova, som mina två syskonbarn heter. Men faktiskt går det inte många dagar mellan våra pratstunder. Åtminstone inte mellan det att jag och den äldsta pratar, jag och Leia, alltså.

älskar att vara faster

Leia fick en mobilklocka i julklapp, en sådan där första mobil som föräldrarna kan styra helt över. Några telefonnummer programmeras in i mobilen och bara dessa nummer kan i sin tur ringa till Leia. Hon kan inte heller surfa runt med den på nätet. MEN nu kan hon i alla fall ringa till sina närmaste.

Nu när det är jullov pratar jag och Leia på telefon flera gånger om dagen. Hon är bara sju år, ändå är hon full av känslor och tankar om ALLT. Och när hon får feeling ringer hon upp för att berätta om hon är glad, sur, eller om hur hon än känner sig.

Hon ringer också upp för att leka gissningslekar och berätta historier, både roliga och läskiga, sådana. Jag fasar lite inför hennes skolstart – oj, vad många Bellman- och spökhistorier hon kan berätta för sina kompisar nu! Och ja, jag är så klart den skyldiga. Men det är så himla fint att få skratta och fasa tillsammans.

barndomsminnen från nöjesparken i varberg
På bilderna ser du Nöjesparken i Varberg. Förr kunde man gå in i den här byggnaden, vilket jag också gjorde. När vi var små brukade jag och min bror springa runt på dansgolvet i den, kanske ställa oss på scenen och låtsas uppträda. Vi gick hit i samband med att vi matade ankorna i Ankdammen tillsammans med mamma.

Eftersom jag själv älskar berättande vill jag av hela mitt hjärta uppmuntra syskonbarnen till att berätta själva. Jag försöker ge så mycket tid och uppmärksamhet jag bara kan till att lyssna. Sedan får jag ju också berätta en del själv. Bra träning för mig! Det bästa betyget är att kunna locka ett barn till skratt.

Dessutom vill jag att mina syskonbarn ska veta att faster alltid finns där. Måste vara superskönt att växa upp med en hängiven vuxenskara, tänker jag. Det är dock inte bara för deras skull. Skulle ljuga om jag skrev något annat än att jag vill vara en självklar del av deras vardag, precis som de är av min. Därför värmer det så gott i hjärtat när Leia ringer.

Hoppas hon aldrig slutar.

Finns inga ord för att beskriva tacksamheten jag känner inför stunderna jag och syskonbarnen har tillsammans. Behöver inte så mycket mer än detta för att känna mig rikast i världen.

18 reaktioner på ”Är så tacksam för stunderna jag har med syskonbarnen

 1. Vad roligt att ditt syskonbarn har fått en sån klockan. Jag har själv kollat på dom ett par gånger till sonen. Vad bra att det bara är är några nummer som man lägger in som barnet kan ringa. Jag förstår verkligen att det känns spännande när hon ringer och berättar så mycket dig. Barn ger så mycket kärlek och värme till en 😊

  1. Ja, man får verkligen jättemycket kärlek tillbaka. Blir varm i hjärtat när jag tänker på det. Hittills har mobilklockan visat sig vara en riktigt bra grej, hoppas du hittar något som passar din son framöver.

  1. Jag blir uppriktigt ledsen för din skull, kan tänka mig att det är en enorm sorg för dig. Hoppas du kan hitta den gemenskapen någon annanstans. Det märks att du är barnkär. 💖

 2. Dina syskonbarn har helt klart fått den bästa fastern! Det märks verkligen i texten hur mycket du tycker om dem och att du bryr dig. Det är fint och läsa. Du låter som en väldigt fin person 🙂

  1. Tack för de väldigt fina och värmande orden, Amanda. Jag gör mitt bästa.

   Kan säga detsamma till dig, du verkar vara en superfin person. ❤️

 3. En av mina döttrar har inga egna barn, men hon vill vara världens bästa moster istället. Det du beskriver säger hon också. Tror det är viktigt att få vara delaktig och bra med många vuxna runt omkring

 4. Vad fin nära relation du har med dina syskon barn speciellt med Leia. Att kunna va så när är det inte alla som är. Så njut så länge den varar.

  Ta hand om dig❣️

  1. Ja, det är verkligen jättefint. Jag hoppas det ska vara för evigt. Men jag fattar ju att jag kanske inte kommer vara lika spännande om fem år eller så. Då är det roligare att skvallra med kompisarna än med faster. 😄

 5. Vilken fin relation du har till dina syskonbarn. Härligt att ha någon att ringa till när känslor och tankar bubblar över. Både stort och smått. Smart med såna där mobilklockor, visste inte att det finns innan jag läste om det hos Underbara Clara. Mina barn har fått mobiltelefoner direkt, även den minsta som nu är tio.

  1. Riktiga mobiltelefoner är helt klart häftigare. En sådan här mobilklocka var en bra kompromiss så länge.

   Tack. 💖 Ja, det är verkligen många känslor och tankar som bubblar nu. Faktiskt är det spännande att ta del av den världen… Mycket som är likt från när jag var barn och ändå inte. 😄

 6. Alltid härligt att kunna ha en extra vuxen man kan ringa och prata med jag ringer min moster flera gånger om dagen bara för att prata ♥️

 7. Så fint att de betyder så mycket för dig och att du vill att de ska förstå att de alltid finns där för dig. Så fint förstår du vill ta vara på stunderna med dem

  1. Tack, jag tycker det är viktigt att finnas så. Jag har en liten, liten familj och den gör jag mitt bästa för att ta hand om, precis som övriga de familjemedlemmarna tar hand om mig. Jag är lyckligt lottad på så sätt.

 8. Så underbart det där lät! Jag vill också ha en sådan relation med mina syskonbarn. Tyvärr träffar jag dem alldeles för sällan då det är över 100 mil mellan oss. Jag har ett syskonbarn som är född 2018, som jag bara träffat en gång – när han var 3 månader gammal. Under 2021 föddes tre syskobarn till mig, jag har inte kunnat träffa dem ännu. Vilket är riktigt tråkigt!

  1. Jag är verkligen lyckligt lottad som har min familj så nära. Vågar inte föreställa mig den saknad 100 mil kan orsaka. Jag är ledsen för din skull och hoppas av hela mitt hjärta att du får chans att samla familjen 2022. Kanske lite svårare nu på grund av corona? När dina syskonbarn väl får träffa dig kommer de älska dig. ❤️

Kommentarer är stängda.