Vårdagjämning, grönska och givetvis tid för förundran

vårdagjämning grönska förundran

I dag är det vårdagjämning. Det exakta klockslaget för den var 16:32, denna söndagen den 20 mars 2022.

gröna blad på träden vår

Men jag tänker mig att hela dagen går i vårdagjämningens tecken och för att inviga våren och solen gick jag så klart ut på en fotorunda i hemmasnåren.

ludna knoppar vår

Jag har inte besökt de snårigaste snåren på ett tag nu och oj, vilken förändring de genomgått! Kunde inte bli annat än förvånad när jag såg hur det knoppade sig överallt. Förvånad och glad.

knoppar i snåren

För i samma snår gick jag minsann förra våren och det var nog där jag upptäckte mig själv och det omåttliga måttet kärlek jag hyser till grönska.

gula krokusar vårblommor

Som naturen föds på nytt under våren kan man väl säga att även jag föddes där och då, på sätt och vis.

vit fågelfjäder marken

Och nu längtar jag alltså efter att känna hur hela jag vaknar ur vinterdvalan och genomströmmas av ett lycksalighetsrus bara av att se vårblommor och höra fågelkvitter i snåren.

vissen hortensia

Jag tog inga bilder på dem för under mina trötta astmaomständigheter orkade jag inte hoppa över diket för att komma fram till dem, men jag såg vitsippor. V-I-T-S-I-P-P-O-R.

blå scilla vårblomma

Däremot såg jag en himla massa annat fint som jag kunde fota i närbild. Ja, till och med krokus och scilla.

vårljus genom gröna barr

Jag är övertygad om att varje dag kommer bjuda på vacker grönska från och med nu. Gäller bara att ta sig tiden att befinna sig mitt i den.

vit krokus vårblomma

Vårdagjämning i dag, ja, och tiden för förundran är inne. (Det är ju alltid tid för förundran, men du fattar. Hur kan man inte häpna över den blomsterprakt som våren för med sig?)

7 reaktioner på ”Vårdagjämning, grönska och givetvis tid för förundran

  1. Jag missade att det var vårdagjämning idag. Underbart ju, då är våren här på riktigt. Fantastiska bilder du tagit under din promenad. Tycker det är fantastiskt så här när det börjar knoppa och grönska och livet kommer tillbaka. Underbart ju!

  2. Åh, man blir så lycklig. Måste bara ta mig ut med kameran och fotografera blommor igen. Det är ju så roligt tycker jag, och ger sådan energi då allt vaknar till liv igen.

  3. Härligt att du kom ut & fota. Det fina vårvädret 🌿☀️😊. Alla blir spralliga när våren är på gång. Både barn &
    Vuxna. Alla sprider glädje. Härligt 😊.

    Ta hand om dig! 🌸

  4. Så fina foton! Jag blev riktigt sugen nu på att packa upp kameran igen och ge mig ut och fota. 🙂 Härligt med vårtecken sådär! Här har vi inte fått så mycket vårblommor och sånt än vad jag har kunnat se.

Kommentarer är stängda.