Först nu jag lägger märke till tångens färgskiftningar

vackra färger tång

Apelvikens strand är full av naturskatter. Varje dag finns där något nytt att titta på och fascineras av. Glittret i vågorna, snäckorna på stranden och tången i vattenbrynet.

färger på tång

Jag såg Hayfenans fantastiska tångkonst i somras och har sedan dess ägnat tång extra mycket uppmärksamhet. Hayfenan gör något så unikt som att samla och pressa tång, såsom andra samlar och pressar blommor.

Brun, ganska tråkig, så har jag tänkt på tången. Men vid närmare anblickar ser jag numera hur rik den är på färger. Brun, rosa, grön, orange, vackra färgskiftningar.

tång i vatten

Jag lägger mig på mage i vattenbrynet och fotograferar med makrot. Blött, sandigt och nära.  

6 reaktioner på ”Först nu jag lägger märke till tångens färgskiftningar

 1. Ja. Kollar man närmre på något. Så är det som en annan upptäckt. Tång är direkt inget iaf jag tittar närmre på 😊. Men vad bra att du gjorde det 😊. Så jag fick veta att tången har färg sprakande färger 😀Tack.

  Var det inte kallt att fota tången?? 😊

  Ta hand om dig! 🍁🍄

  1. Just de här tångfotona tog jag i slutet på augusti. Då var det fortfarande ganska varmt vid vattnet. Håller med, hade varit lite väl kallt nu. Men jag leker med tanken att lägga mig i vattenbrynet igen. Blir ganska effektfulla bilder. Jag kan varmt rekommendera Hayfenan på Instagram, hon har ändrat min syn på tång för alltid. Visste inte heller att tången är så färgrik.

 2. Just macrofotografering är så roligt. Det kan bli så fantastiska bilder. Får nog ta mig ut med kameran en dag och ta sådana bilder. Det blir magiskt. Bara man tittar är naturen magisk.

  1. Jag håller med, finns så mycket skönhet rakt framför näsan och makrofotot är perfekt för att se all prakt. Är så tacksam för hur makrot för alltid ändrat min syn på det lilla.

 3. jättefina bilder:) det är kul när man hittar ny inspiration till att ta nya bilder:) kul o hitta gur man kan göra i olika vinklar 🙂

Kommentarer är stängda.