Trevliga utflykter för att titta på inredning och pyssel

trevliga utflykter för att titta på inredning och shopping

Det blev lite väl många skärmtimmar förra veckan och veckan före det. Den här veckan har jag därför försökt skapa skärmpauser genom att följa med mamma på shopping. Eller shopping och shopping, allra mest har vi tittat runt på inredning och pyssel. Vi har varit på Gekås och Fynda – vilka lyckostar vi är som har så bra lågprisställen i närheten!

Efter förra veckans idéhistoriska seminarium hade jag svårt att varva ner, så jag låg sömnlös över just inredning och pyssel. Inspirationsflödet online kan vara direkt beroendeframkallande! Där och då landade jag i att jag successivt ska börja inreda lägenheten, alltså med en bakomliggande tanke och i nya färger. Jag störtförälskade mig i Rustas nya ljusstakar och vaser i pasteller, men dessa har jag ännu inte varit och tittat på.

inredning färgade glasvaser i miniformat
Jag planerar att använda dessa små blomvaser till mina vår- och sommarbuketter. Tänk dig scilla i den gula och snödroppe i den gröna!

Nej, i stället blev det ju både Gekås och Fynda i veckan. Jag köpte inga massor, bara några billiga glasvaser för 20 kronor styck och ett par nya diamond paintings. Velig som jag är kan det nog ta tid innan jag bestämmer mig för vilka inredningsföremål det ska bli. Men det gör kanske inte så mycket att suga på karamellen ett tag och tillåta mig att dagdrömma.

Jag behöver fortfarande rensa här hemma, och innan dess kommer jag släpa hem så få prylar som möjligt. Sorterade och sålde 500 böcker i höstas, skänkte 1 000 böcker hösten före det, och ändå är bokhyllorna fulla. Hur är det möjligt? Förr älskade jag att omges av prylar. Nu vill jag ha mer luft och yta. Detta kan jag dagdrömma om, alltså om att jag lyckats rensa ut allt överflöd och sakta men säkert börjat fylla lägenheten med få men fina saker i vackra färger.

inreda med minivaser i olika färger
20 kronor styck. Det är billigt. Fynda, ”Falkenbergs shoppingcenter”, har mycket fint.

Blogginlägget skenade visst i väg, för jag ville egentligen bara berätta att jag har haft en riktigt trevlig vecka som inneburit välbehövliga shoppingutflykter med massor av härliga intryck bortom skärmarna. Mamma är fantastiskt bra på inredning och pyssel, så det blir ju att vi bollar mycket medan vi vrider och vänder på varje föremål. Jag är tacksam för stunderna vi har tillsammans.

7 reaktioner på ”Trevliga utflykter för att titta på inredning och pyssel

 1. Vilka gulliga små vaser du gar hittat. Blir jätte fint med små blommor i dom.
  Gegås är ett ställe som jag skulle vilja åka till. Men tyvärr så är det alldeles för långt dit.

 2. Jag känner så igen mig så mycket att inte kunna sova när jag känner mig inspirerad och tittar runt i olika appar. Så härligt med shopping på gekås med din mamma. Att ta dom där små pauser från telefonen är så viktigt. Det gör jag också

 3. Det låter riktigt trevligt att lämna skärmen och åka och shoppa inredning med din mamma. Det finns så mycket fint att köpa att man skulle kunna fylla varenda vrå – om man har råd och lust. Dock har jag sedan en tid känt som du att jag vill rensa ut saker, och ha det mera luftigt omkring mig. Jag har gett bort massor av böcker, men ibland kan man undra om dom förökar sig i hyllorna😆 Jag har förresten en sån vas som du visar, men den är väldigt stor.

 4. Blir allt ett par besök på gekås för oss också. Vi har ofta vägarna förbi.. eller nja i alla fall har vi vägarna förbi om vi tar en liten omväg. hihi. De vaserna var ju superfina. Behöver också röja här hemma och snart är det dags att göra vårfint även här.

 5. Det där att föut vill omge sig med prylar medan nu så vill man ha yta fria känner jag så igen. Jag har aldrig varit till gekås men tror inte jag skulle klara av allt folk. Jag känner inte igen butiken fynda. Jösses vad med böcker du har haft och har. Jag själv har knappt 20 st men jag bor i en liten lägenhet.

 6. Trevligt att åka iväg på shopping tur med mamma. Ja, det är tur att Ge’kås finns 😊.
  Vad fina ljusstakar/vaser 😃 Rusta har fina saker.
  Skönt att rensa. Jag gillar inte att ha för mycket saker runt mig. Luft vill jag ha i mitt hem. Å det har vi.
  Skönt att ta bort lite skärmtid.

  Ta hand om dig och va rädd om dig❣️🤗

Kommentarer är stängda.