Gott och blandat – Malacos godisklassiker har blivit vegansk

vegansk gott och blandat

Jag har haft en jätteproduktiv förmiddag och en inte lika effektiv eftermiddag, så jag tänker att jag skriver om nya Gott och blandat. Det är på en lagom nivå och faktiskt en av de saker jag tänkt blogga om i veckan. Den klassiska Gott och blandat-godispåsen har nämligen fått ett veganskt innehåll och detta är något jag tycker är värt att uppmärksamma. Positiv förstärkning, liksom.

gott och blandat vegansk godispåse

Jag som varit vegetarian och vegan i snart 25 år har varit med om en tid när det inte ens fanns ett vegetariskt utbud i matbutikerna. Under de första åren köpte jag vegoprodukter i välsorterade hälsokostbutiker och nu är veganskt godis så vardagligt att Malaco har tänkt om kring sin klassiker. De har säkert inspirerats av Fazers framgångar med Tutti frutti-sortimentet, som ju också blivit veganskt på senare år.

vegan gott och blandat påse

Gott och blandat åt jag häromdagen. Det var första gången sedan jag var barn eller tonåring och det smakar som jag minns det. Kanske inte överdrivet gott, faktiskt. Eller jo, lakritsen tycker jag är superdupergod men gelégodisarna är nja. Men det här har mer med smak att göra än att godisarna är dåliga, om du förstår hur jag menar? Jag var nog inte heller så värst förtjust i dem när jag barn.

vegan godispåse

Samtidigt är jag ju himla tacksam för att jag fått chansen att äta Gott och blandat igen. Jag hade gett upp hoppet.