Löjligt enkelt husmorsknep för att slippa mjölbaggar

Jag är inte så värst rädd för insekter, så länge det inte är mjölbaggar i mitt skafferi. Ha! Jag orkar verkligen inte med merjobbet skadedjur i hemmet kan leda till. Är oftast så trött och värkig i vardagen att en sådan sak får mig att gråta. Jo, på riktigt.

tips slippa mjölbaggar

Nu handlar jag inte hem mjöl jätteofta, men de gånger jag gör det tar jag till mammas och hennes gamla väninnas löjligt – men genialiskt – enkla husmorsknep. Jag siktar mjölet nästan det första jag gör efter att jag kommit hem från affären och definitivt innan jag ställer in mjölet i skafferiet.

Genom att sikta mjölet fångar jag med en gång upp eventuella skalbaggar och larver, inte för att det liksom hör till vardagen att jag hittar mjölbaggar i påsarna. Men som en försiktighetsåtgärd.

Dessutom bakar jag alltid med siktat mjöl, vilket är en stor bonus med detta husmorsknep. Eftersom jag faktiskt köpte hem mjölet på bilden inför årets bak av julgodis, tänkte jag att jag passar på att dela med mig av husmorstipset.

8 reaktioner på ”Löjligt enkelt husmorsknep för att slippa mjölbaggar

 1. De där små baggarna är ett gissel. Slänga allt och sanera skåpen är inte det man längtar efter direkt.

 2. Ohh perfekt med husmorsknep och det finns många bra ess i ärmen när man tänker efter. Ex som att koka ett plagg i kastrull med fläckar tillsammans med mjök kan man således få bort dem.

 3. Tack för husmors tipset 😊🙏🏻. Men mjölbaggar kan ju komma om man har öppna påsar som finns i skafferiet som mjöl, havregryn, mussli & såna grejer. Dem är inte trevliga. Å drygt jobba att göra. Slänga alla torrvaror. Dammsuga & torka ur. Sen se till att alla torrvaror är förslutna.

  Jag bakar heller inte alls ofta. Mjöl kan gå till pannkakor, att baka någon gång.

  Hoppas att du har en god fortsättning! ❄️🤗

  1. Så sant, så sant. Jag vet bara att mamma fiskat upp mjölbaggar och deras larver på det här sättet ett par gånger. Då har det varit helt nyinköpta mjölpaket som hon siktat mjölet från. Skadar aldrig att kolla en extra gång för att minimera risken att man får in skiten.

   Min mage pallar inte riktigt vetemjöl, därför jag köper det så sällan. Samma för dig? Tänkte dock att jag borde göra pannkakor tidigare i dag, och så läste jag ju ditt inlägg om tjockpannkaka. Måste vara ett tecken. 😄

Kommentarer är stängda.