En av dessa soliga vinterdagar i Varberg…

Så tittade solen äntligen fram! Jag vet inte hur det har varit där du bor, men här i Varberg har vi i alla fall inte varit så värst bortskämda med soltimmar på sistone.

mås ankdamm påskbergsskogen
Ankdammen i Påskbergsskogen.

I går var ett härligt undantag och då var det liksom bara till att bege sig ut i det vackra vädret. Och det var inte enbart soligt, ett snöpuder låg nämligen över marken och taken. Jag älskar snö!

fästningen varberg februari vinter
Fästningen.

Jag och Christoffer gick ut på en långpromenad, från skog till strand med en mellanlandning i stad. Centrum ligger just mellan skogen och stranden, så under en typisk varbergsrunda kan man njuta av varierade vyer.

varbergs fästning februari vinter

Ankdammen i Påskbergsskogen är alltid lika spännande, eller åtminstone livet i den. Ankdamm känns nästan lite missvisande, för det är mestadels måsar i den. Eftersom jag älskar måsar gör det mig inte så mycket. Men visst, ankorna finns där också. Vi stannade alltså till vid dammen i går.

varbergs kallbadhus vinter snö
Kallbadhuset. Har du sett så fint byggnaden speglar sig i vattnet?

Därefter blev det några ärenden på stan, och faktiskt är stan myllrig på lördagar. Kanske inte favoritplatsen där och då.

kallbadhuset i varberg vinterbilder

Då var det betydligt trevligare nere i hamnen och på strandpromenaden. Där finns det gott om plats. Till och med dagar när halva stan passar på att vistas i solen.

varbergs strandpromenad snö vinter
Strandpromenaden.

Om det inte redan framgått hade jag och Christoffer en fantastiskt välgörande vinterdag i Varberg. Så borde man få ha det jämt!

8 reaktioner på ”En av dessa soliga vinterdagar i Varberg…

 1. Vilka fina miljöer som ni har där ni bor. Det ser så härligt ut vid vattnet och vid kallbadet. Kan tänka mig att många var ute i går när det var sol och härligt.

 2. Här är det underbart väder idag. Igår snöade det rätt mycket. Som du skriver så får man passa på att vara ute när det är soligt väder, Så fina bilder du tagit.

  1. Tack, det är tacksamma miljöer att fota. Hoppas du hade det bra i solen. Jag gillar snö, däremot har jag med åren fått allt svårare för det gråa.

  1. Haha, ja, precis sådant kallbad. Det är sällan is här men folk badar året runt och nästan oavsett väder. Sedan hoppar de in i bastun (som också finns i Kallbadhuset). Jag hör inte till denna tappra skara. Tror jag hade dött av kylan. 😅

 3. Härligt att ta en promenad i solen & med lite snö på marken. Gå i olika miljöer. Gick ni hela strand promenaden. Mot campingen??
  Det är så fint i Varberg 😊. Jag har Bara varit där på sommaren. Men ser ut att vara fint på vintern med. Man tänker att det är en sommar stad. Men kanske lika mycket en vinterstad ❄️🙂.
  Det är skönt att komma in sen när man är lite kylig & fått mycket frisk luft.

  Ta hand om dig och va rädd om dig❣️🤗

  1. Den här gången gick vi halva promenaden och gick alltså upp vid Ankaret. Men jag och pappa brukar gå från campinghållet in till stan nästan dagligen. Det finns en liten naturrunda i den stora rundan, har ni kanske gått runt Subbe fyr? Annars kan jag rekommendera det (säg till om ni vill ha en guidad tur). Jag har börjat uppskatta Varberg i vinterskrud alltmer. Alla årstider har börjat få sina tjusningar, men på olika sätt. Jag tycker också det är skönt att komma in i värmen.

   Tack, sköt om dig också. 💖

Kommentarer är stängda.