Sex veckor av Skapande verkstad går snart mot sitt slut

Nu har jag nämnt konstkursen så många gånger att jag bara måste berätta mer om den. Har man sagt a får man säga b, liksom. Sorgligt nog är kursen snart slut. I morgon är sista gången och jag har gett mig själv en hemläxa inför avslutningen. Vi ska göra linoleumtryck och jag hann inte göra färdigt tryckmallen jag ska använda, så nu blir det till att karva hemma i stället. Borde faktiskt sätta mig med trycket i kväll. Annars blir det verkligen i sista minuten.

konstkurs skapande verkstad
Kladdfigurer av flytande tusch.

Konstkursen jag gått i sex veckors tid heter Skapande verkstad och är en allmän bildkurs. När jag tänker igenom allt jag gjort under lektionerna förvånas jag över hur mycket vi hunnit med på den ändå ganska korta tiden. Konstläraren har introducerat oss deltagare för att göra gipsfigurer, måla med akrylfärger och flytande tusch, rita med kol och för att göra collage. Bland väldigt mycket annat.

kurs måla akryl
En palett för ett akrylmålningsexperiment. Jag har provat att blanda färger.

Jag har känt mig helt ny inför den här sortens skapande och jag måste medge att det första kurstillfället gjorde mig skitskraj. Det var nämligen då vi kreerade gipsfigurerna och jag blev helt ställd. Vad ska jag skapa, egentligen? Men så kom jag på att jag kunde skapa ett blad- eller lövfat.

bildkurs rita med kol
Ett öga i svart kol. Vi provade att rita ansikten.

Under det första tillfället gjorde jag stommen till det: Hushållspapper, maskeringstejp och gipsbindor. Vid det andra tillfället pyntade jag fatet med akrylfärger, glitter och silkespapper. Där och då föddes min kärlek till silkespapper, wow, vilket material!

göra gipsfigurer kurs
Mitt lövfat i gips. Jag vill inte chocka dig genom att visa helheten.

Jag är ganska imponerad av att jag lyckades göra ett lövformat gipsfat. Christoffer tycker dock att det mest liknar en vagina. Haha! Och ja, jag håller väl med honom. Men här har estetiken inte varit det viktigaste för mig, utan bara att våga göra och att ha kul medan jag gör det.

måla med flytande tusch
Ett träd jag målat i flytande tusch.

Annars kan bristen på mod vara ett hinder för mig. Jag vill inte göra ”fel” i skapandet och har alltid en klar bild av vad jag vill uppnå, en klar bild som kräver MASSOR av träning och tränat tillräckligt har jag sällan gjort.

bildkurs skapande verkstad
Flytande tusch på en akvarellbakgrund, här provade vi att spåra linjer med hjälp av en blompinne.

Skapande verkstad har varit en så fantastisk upplevelse att jag vill klamra mig fast vid den för evigt. Vet inte riktigt vad jag ska ta mig för efter i morgon, och det är kanske lite för snart att tänka på ett sedan innan kursen är helt över. Däremot hoppas jag att jag ska kunna skapa på och prova nya saker på egen hand. Jag har insett hur välgörande att måla och pyssla är för mig. Saker som gör mig gott vill jag ge ännu mer plats åt i vardagen.

8 reaktioner på ”Sex veckor av Skapande verkstad går snart mot sitt slut

 1. Så mycket ni har fått gjort. Förstår att det varit en rolig kurs. Hoppas du hinner göra klart tryck mallen så den är klar när du ska använda den imorgon. Ibland måste man verkligen ta mod till sig för att våga göra saker man inte gjort förut.

  1. Ja, vi har kommit till ett uppdukat bord med en massa konstnärs- och pysselmaterial varje gång. Så skulle jag vilja ha det jämt. 😃 Läraren har varit helt underbar, är tacksam för allt hon delat med sig av.

 2. Så roligt det låter, och vad mycket ni har fått lära er. Sen är inte konst min grej, men bara att få komma iväg och göra något man gillar berikar allt livet.

  1. Berikande är verkligen rätt ord för det. Det är precis så jag känner inför konstkursen. Att få komma i väg och göra något man tycker är roligt och att dessutom kunna dela det med andra som känner likadant är fantastiskt givande. Har du något sådant fritidsintresse?

 3. Kul med kostkurs. Alltid bra att ha en hel massa kunskaper. Dels i arbetslivet & i det privata åxå 🙂. Kul åxå att upptäcka saker som man inte viste om sig själv. Det är då man växer.
  Kanske tur att du inte visar upp hela gipsfatet efter kommentaren av sambo 😂
  Hoppas att du kan hålla konsten igång även hemma.

  Ha en fin dag! 🌸

  1. Haha, ja, fatet i sin helhet vill ni nog slippa se. 😅 Jag håller med dig i allt du skriver, ju mer kunskap desto mer kan man ge i alla lägen. Det är precis så jag känner, och även inför det att prova nya saker och överraska sig själv. Man måste vara lite modig i det för att kunna växa. Tack för en alltid lika tänkvärd input! 💖

 4. Låter kul med konstkurs & speciellt när läraren verkar hittat på så mycket kul 🤗 Tråkigt att den är slut men hoppas du kan fortsätta det på egen hand, är så kul & avslappnade att pyssla 😊

  1. Det har varit helt fantastiska veckor. Jag är SÅ imponerad av vår lärare som visat sig vara en både skicklig konstnär och pedagog. Otroligt givande att vara kursdeltagare när man får ta del av en så mångsidig talang. Jag hoppas också att jag kan fortsätta hemma, hade varit väldigt bra för mig.

Kommentarer är stängda.