Som ett stort blåskimrande hav av scilla i hemmasnåren

som ett stort blåskimrande hav av scilla i hemmasnår

Den vackraste synen? Det måste ändå vara uppenbarelsen av blommor som breder ut sig på marken, det blåaste skimret av scilla. Jag har längtat efter scillornas ankomst ända sedan de vissnade förra våren. Men nu är de alltså här och jag vet precis var de växer. I hemmasnåren finns en liten kulturmarksglänta, så under skogsturen kan jag nu stanna till vid havet av scilla. Det gör jag också.

blå scilla makro

Två sorters scillor växer i gläntan: rysk blåstjärna (scilla siberica) och stor vårstjärna (scilla lucilae). Den ryska blåstjärnan är min favoritvariant av blomman av den enkla anledningen att den gnistrar mest. För mig representerar den idealvarianten av scillablomstren.

blåa scillor makrofoto

Förra våren smög sig grönskan på, i år är det som att allt exploderat samtidigt. Jag har inte riktigt hunnit – eller orkat – vara ute med makrot varje dag. Däremot har jag haft några fotosessioner och på bilderna här i blogginlägget ser du just rysk blåstjärna i närbild.

scilla rysk blåstjärna

I jämförelse med förra årets bilder tycker jag att jag fått till blåskimmerkänslan bra, det är för att jag lärt mig pressa på i ljusfläckarna och gå riktigt nära med kameran. Jag trodde inte det skulle vara så tillfredsställande att spåra min egen utveckling, men det har visat sig vara fantastiskt roligt att ha utvecklingskurvan rakt framför näsan i form av bilder. Fotandet är så himla konkret, till skillnad från skrivandet…

scilla siberica blomma

Men den största tillfredsställelsen har jag nog funnit i det cykliska, i hur scillorna kommer igen och igen. År efter år. Och jag går runt med känslan av att vara den mest privilegierade människan i världen så länge jag bara får njuta av den vackra blåskimmersynen.

7 reaktioner på ”Som ett stort blåskimrande hav av scilla i hemmasnåren

 1. Oh så härligt att ni fått fler vårtecken och det där är så vackert med all blå uppenbarelse det blir då man ser allt blått hav av dem =D. Fina foton, kul att du känner att du fått till fototekniken mer denna ggn. Det är så roligt då man fotar och det blir det man själv ville

 2. Att blommor kan bli så fascinerande i bilder 😃🌸. Men det är ju en proffsig som tar dem åxå 🤗. Att lära sig saker visar effekt sen åxå. Av allt slit får man belöning för det sen.
  Häftigt att blommor kommer upp år efter år. Kvittar hur vintern har varit.

  Ta hand om dig 🌸

 3. När naturen vaknar till liv är så fantastiskt. Tror aldrig man tröttnar på det. Lekte med kameran var längesen. Har mest blivit mobilbilder här tyvärr.

 4. Det är så roligt när naturen vaknar till liv efter vintern. Själv har jag inte varit ute och fotat än. Så fina bilder du lyckats tagit. Ska bli roligt att se vad för bilder du kommer fota i sommar!

 5. blommor är verkligen vackert och det är så härligt o kunna se dem när de kommer fram till våren 🙂

 6. Vilka fina bilder du har tagit, jag älskar naturen och mår bra av att vara där så borde ta mig ut dit oftare. För naturen har verkligen en sån lugnande effekt tycker jag 🙂

 7. Så fantastiskt fina foton! Verkligen ett vårtecken när blommorna börjar dyka upp igen. 🙂 Hoppas du får en fin vecka! 🙂

Kommentarer är stängda.