Vilken författare vill jag helst ska ge ut en ny bok?

Det måste gått evigheter sedan jag var med i en bloggutmaning. Jag har saknat samspelet med andra bloggare, och därför tänker jag att jag hoppar på en utmaning igen. Det får bli Mias bokhörnas Helgfrågan, för den här veckans fråga är minst sagt kittlande: Finns det någon författare som du vill ska ge ut en bok och i så fall vilken författare?

emma bok
Jane Austens Emma kan vara min absoluta favoritbok genom tiderna.

I den bästa av världar hade Jane Austen inte dött så ung och därmed hunnit skriva många, många fler fantastiska böcker. Nu gjorde hon ju dessvärre det. Hon levde dessutom för länge, länge sedan, så att hon skulle kunna skriva fler böcker känns kanske inte så rimligt. Men visst kan man önska!

som i en dröm bok
Som i en dröm är den första delen i Julia Quinns bokserie Smythe-Smith-kvartetten.

Jag har faktiskt ett något mer realistiskt önskemål och det är att fler av Julia Quinns böcker ska översättas till svenska. Det är inte så att jag inte kan läsa på engelska, i perioder blir jag dock ännu hjärntröttare av det och därför kan jag föredra att läsa på svenska. Ansträngningen är uppenbarligen inte riktigt densamma. Jag är mycket förtjust i Familjen Bridgerton och Smythe-Smith-kvartetten, och läser dessa böcker igen och igen.

6 reaktioner på ”Vilken författare vill jag helst ska ge ut en ny bok?

    1. Jag har aldrig läst Kulla-Gulla men kommer ihåg tv-serien som gick på SVT när vi var små. Den var mysig. Kul att du också gillar Jane Austen! Hennes böcker betyder väldigt mycket för mig, det är min största feelgoodkälla.

  1. Intressan fråga, jag väntade på att lars kepler kom ut med ny bok av Joona Linna serien. Nu har den kommit har dock inte hunnit lyssna på den än. Annars så vet jag att Ramona Ivener kommer släppa del 3 i David Ritter serien som hon skriver. Hade jag fått välja hade hon fått säppt del 3 i år. Men nu får jag vänta till februari nästa år… Tur att veckorna går fort😂

    1. Haha, ja! Denna väntan är helt klart nackdelen med att läsa serier. Nu såg jag att den avslutande boken i De sju systrarna kommer, så jag borde verkligen ta tag i serien. Har fastnat vid den tredje boken, trots att jag gillar böckerna.

  2. Jane Austen kan det nog bli svårt att förvänta sig något nytt av. 🙂 Julia Quinn känner jag inte till.

Kommentarer är stängda.