Blommor, böcker och drömmen om en tidig pension

På sätt och vis jobbar jag för en tidigare pension. Du vet hur en del investerar pengar för att kunna pensionera sig när de är fyrtio? En sådan effekt hoppas jag att mina sajter ska få om fem år-ish. Men vem vet, då kanske bloggande är dött i och med Metaversum?

drömmen om tidig pension

När jag köpte födelsedagsblommor till mamma i går fylldes jag av en längtan att i lugn och ro kunna vistas bland blomster dagligen. Jag hade ju kunnat bli florist eller trädgårdsmästare, men det var inte riktigt den känslan jag hade.

Däremot kände jag en längtan efter att odla blommor och binda buketter av dem, bara för min egen skull. Och så var tankekarusellen i gång, för det ena ledde till det andra och till slut landade jag i en vision av mig bland blommorna och böckerna.

Jag tror jag såg min pension framför mig. Haha!

I en lååång rant om att vilja lämna ekorrhjulet skrev jag att jag inte hade velat leva så mycket annorlunda mot vad jag gör nu, om jag väl hade kunnat pensionera mig. Det är fortfarande sant. Jag tar mig alltid för saker, och drivs av skapande och kunskapande.

Men i kravlösheten blir jag väldigt effektiv. När lusten får styra finns det inga gränser för vad jag åstadkommer. En ledig dag kan utmynna i fem nya blogginlägg eller i femtio nya foton bara för att jag får feeling.

pensionera sig tidigt

Om jag fick styra helt över min egen tid skulle jag ägna dagarna åt att läsa, skriva och titta på vackra saker, gärna blommor och natur, och då helst till fots. Och så hade jag så klart begett mig till kulturtantsäventyr och förkovrat mig i allt tänkbart.

Skulle du vilja gå i en (självvald) tidig pension och vad skulle du i så fall vilja göra med dagarna?

4 reaktioner på ”Blommor, böcker och drömmen om en tidig pension

  1. Tycker så mycket om mitt jobb, men ibland önskar man att man kunde jobba bara då man vill istället för att man behöver det. Får nog vänta till 67 🙂

  2. Jag vill inte heller leva i ekorrhjulet. En dag vill jag leva på mina youtube kanal och sociala medier. Vill kunna styra mitt arbete. Fick jag bestämma så skulle jag läsa, skriva recensioner och youtube. Nu gör jag ju det men skulle vilja jobba med det 🙂

  3. Jag trivs på radion så kommer vilja vara där tills jag inte orkar jobba längre. Däremot är jag bara 33år så det blir länge innan jag slutar där. Jag vet iså fall inte riktigt vad jag skulle göra på dagarna men något måste jag nog göra för annars så skulle jag bli tokig.

Kommentarer är stängda.