Tillbaka till finsnickeriet, tillbaka till kontorslugnet

köpa miniatyrer

Det är inte bara den första arbetsdagen på det nya året, det är även en nystart för Christoffer.

Han var med om en hemsk sågolycka i somras, alla fem fingrarna på högerhanden sågades av och fyra av dem syddes dit igen under en 17 timmar lång operation. Därför har han varit sjukskriven i över ett halvår. Men i dag har han begett sig till sitt efterlängtade finsnickeri igen.

Som läget är nu kommer han ju inte kunna arbeta exakt som förut, men han har planerat för en återkomst som ändå kommer innebära massor av skapande. Eftersom han själv älskar att vara tillbaka är även jag glad, glad för hans skull och faktiskt glad för min egen.

designa träpyssel finsnickeri
Det här miniatyrväxthuset är gjort i plywood och jag gissar att Christoffer kommer ta fram flera sådana här träpyssel som han ska försöka sälja i vår. Vi har köpt rättigheterna för att få använda ritningarna till det här växthuset. Får se om vi väljer att rita egna växthus i framtiden. Bara för att utmana oss själva ännu mer, liksom.

Jag kan tillåta mig att tycka det är skönt att få sitta på vårt hemmakontor i all min enslighet igen. Det blir ett annat lugn när jag sitter här själv, inte för att Christoffer egentligen stör. Ju färre distraktioner, desto bättre. Mer så. Har nämligen en del saker att beta av, exempelvis sponsrade inlägg till bloggarna.

Precis innan olyckan skulle vi påbörja vårt nya gemensamma pysselliv, låta våra intressen för design och reklam mötas. Perfekt att kunna komplettera varandra så!

Christoffer skulle bland annat göra små träpyssel och inredningsdetaljer – och jag skulle hjälpa honom öppna en egen webbutik. Bland mycket annat. Nu är detta inte på paus längre, men vi tar det i bebissteg, en ny pryl i taget. Saker blir vad de blir, det viktigaste är att känna skaparglädje.

miniatyr växthus för dockhus
Tanken med den här typen av miniatyrer är att man enkelt ska kunna skicka dem i platta paket och sedan montera ihop dem. Vi fnular alltså på om man kan sälja dockhus och miniatyrer som byggsatser, i alla fall de större träföremålen. Växthuset är interaktivt på så sätt att man kan lyfta på taket, öppna och stänga dörren.

Det kanske inte ens blir en webbutik i första taget…

Jag och Christoffer älskar våra idéer och det är alltid lika roligt att bolla dem med varandra. Jag räknar med att vi har en spännande vår framför oss, inte minst Christoffer som nu också ska satsa på sig själv och det han vill göra.

Tvivlar inte en sekund på att det kommer gå jätte-jättebra för honom.

18 reaktioner på ”Tillbaka till finsnickeriet, tillbaka till kontorslugnet

 1. Men fy vilken olycka din sambo var med om. Kul att han kan vara tillbaka på jobbet nu, även fast han inte kan göra exakt samma arbete som innan olyckan. Vilken spännande vår ni har framför er med en egen webbshop och skapa växthus

  1. Ja, det är fruktansvärt tråkigt. Finns inga ord för det. Samtidigt skönt att livet kan fortsätta för honom och att han får återse sitt älskade finsnickeri. Det är vi båda tacksamma för.

 2. men vilken olycka din sambo råkade ut för. Tur att läkarna är så duktiga. Måste vara skönt för honom att vara tillbaka på jobb igen, även om det kanske tar sin lilla tid att komma tillbaka fullt ut

 3. Hualigen och såga av fingrarna vilken smärta, men s skickligt att de kunnat operera så pass bra att han nu kan återgå till snickerierna igen och ni kanske får era planer i verket

 4. Men fy vilken hemsk olycka. Skönt att det ändå gick att operera skadan så han kan använda sina händer igen. Fy vilken mardröm. Er idé med att eventuellt ritaväxthus, pyssel och öppna en webshop tillsammans låter ju hur bra som helst. Drömmen ju att kunna jobba med mannen med det man älskar mest.

  1. Det är fantastiskt fint att kunna bonda över något sådant. Jag är tacksam att vi delar det. Handen blir aldrig helt återställd, men den fungerar över förväntan och det är en stor tröst.

 5. Vilken hemsk olycka han var med om, men tur att det kunde åtgärdas så pass bra som det gjorde.
  Det låter som en extrem intressant och kul ide ni har med alla små husen 🙂

  1. Å, tack! Jag älskar miniatyrer. Det är en kärlek jag haft sedan barnsben. Kul när någon man har så nära inpå kan skapa så vackra saker.

  1. Handkirurgin är verkligen häftig och han har dessutom fått hjälp av några av landets skickligaste kirurger. De är själva imponerade av sin insats. Som du skriver blir handen aldrig hundra igen, men att fingrarna sitter där de sitter och efter omständigheterna fungerar någorlunda är FANTASTISKT. Det här hade jag aldrig vågat hoppas på.

 6. Den olyckan viste jag inte om. Å fy tusan. Vilken Tur han hade att han fick tillbaka 4 av 5 finger.
  Kul för han att få börja smått jobba nu 🙂. Hoppas att det går bra.

  Vad kul att ni har så många idéer tillsammans 😀. Å med växthus är ju en jättebra idé. Blir lite Avis.

  Ta hand om dig❣️🤗

 7. Oh så himla fint!! Så jobbigt att han varit med om en sådan olycka, tänker att det är ett ordentligt trauma att vara med om en sådan olycka. Men verkligen vackert som han gjort!

  1. Det är ett svårt trauma, livet förändras med en sådan olycka. Men efter omständigheterna går det väldigt bra och att skapa sådana här saker kommer bli en positiv nystart. Att designa från grunden är en dröm han haft länge och han är redan grymt bra på det.

Kommentarer är stängda.