Trött jobb- och plugghjärna behövde skräpmat och vila i dag

Först måste jag uttrycka min glädje över att jag är i gång med den här terminens första skoluppgift. Jag har återigen gett mig på idéhistoria, och den här gången läser jag ämnet på distans. Idéhistoria är värsta bildningsämnet. Det innebär i sin tur att jag för tillfället läser ganska stora mängder kurslitteratur. Fokus är på den moderna tidens idéhistoria.

bastard burgers vegansk hamburgare
Bastard Burgers veganska London-meny med extra dipp: Sweet and Hot Jalapeño, så klart. I menyn ingår Beyond-burgare, pommes och dricka.

Uppgiften jag gör nu är att delta i ett digitalt seminarium kring de tidiga politiska ideologierna. Jag har skrivit en inledande analys av John Stuart Mills Om friheten, Karl Marx och Friedrich Engels Det kommunistiska manifestet samt av Pjotr Kropotkins Inbördes hjälp. Denna analys, liksom mina kurskamraters analyser, ska nu diskuteras under några dagar.

Jag har redan lärt mig massor av nya saker. Men oj, vad jag har läst och tänkt! Jag pluggade långt in på natten till i dag (blir så eftersom jag även jobbar för fullt) och när jag väl skulle sova var jag så uppe i varv att jag webbfönstershoppade inredning i säkert ett par timmar. Det började med att jag kollade på färgglada gardiner och ljusstakar, och sedan kunde jag inte släppa tanken på en ny matta och ett nytt brickbord till vardagsrummet.  

bastard burgers vegansk meny
Jag äter hämtmat jättesällan, men ibland så!

Slutligen fick jag min sömn. Max två timmar. Ändå var jag tvungen att gå upp tidigt för att lämna in uppgiften och för att gå min vardagliga långrunda. Det fina var att jag gett mig själv tillåtelse att vila efteråt. Helt spontant blev det vegansk hamburgermat från Bastard Burgers – absoluta skräpmatsfavoriten – och en ”powernap” på flera timmar. Den trötta jobb- och plugghjärnan fick i och med detta ny energi.

10 reaktioner på ”Trött jobb- och plugghjärna behövde skräpmat och vila i dag

  1. Jag håller med dig. När det känns rätt kan man nå oanat långt. Det är fördelen med att kunna välja sina studier själv och att studera för sin egen skull. Förr brydde jag mig mest om betyg, nu vill jag i stället lära mig och växa så mycket som möjligt. Skönt att man blivit äldre och fått andra prioriteringar i livet.

 1. Vilket spännande ämne du läser. Tror att det är viktigt att kunna sin historia för att kunna göra bra val och även få en förståelse för det som händer idag. Ibland är det helt ok att äta skräpmat bara det inte blir hela tiden.

 2. Historia var verkligen det tråkigaste ämnet när jag gick i skolan 🙈 minns att jag tyckte det var så jobbigt med alla årtal man skulle kunna 😅 . Och det märkte man ju även på betygen, dom ämnena man inte gillade hade man inte så bra betyg i 😅 så gott med skräpmat ! Finns ju inget bättre när man väl äter de 😄

  1. Man har sina favoritämnen! Jag har alltid älskat svenska och historia men avskytt matte. Det ska tilläggas att jag suger på matte. Jag har till och med slutat försöka med matematiken, för mitt huvud kopplar bara inte.

 3. Oj vad du kämpar 💪😊 med pluggandet. Bra att du lär dig. Hade du inte gjort det. Så kanske kursen inte varit något för dig 🙂. Då var du värd att ta en hamburgare, lång promenad & vila.

  Ta hand om dig och va rädd om dig❣️🤗

  1. Tack, fina Jessi. Nej, om jag inte hade känt att jag lärt mig saker hade jag nog inte orkat fortsätta. Du har så rätt i det. Jag värdesätter nya kunskaper och blir pepp när jag märker att jag fått ett nytt perspektiv.

 4. Spännande med lite plugg ändå – och ämnet lät ju dessutom både roligt och spännadr – att ta sig igenom en hel del kurs litteratur är nyttigt men krävande. Att hamna på lite nät shopping på kvällen/natten är lätt – då shoppar man som bäst. Även om man bara nätfönster shoppar – ett nytt ord men lät kul

  1. Jag är velig, så jag brukar kolla runt en massa innan jag slår till med ett köp. Jag vet egentligen inte om det leder till något gott, för det brukar sluta med att jag känner mig ännu mer villrådig. Men ibland kan det vara skönt att titta och drömma. Ja, kurslitteraturen är krävande. Jag har underskattat hur krävande den faktiskt är.

Kommentarer är stängda.