Julpyntet får guldlyster i ljuset från gyllene timmen

fota i golden hour

Jag julpysslar på mitt eget sätt, den nya kameran inbjuder till kreativitet. I går ägnade jag eftermiddagen åt att fota julpynt vid ljusinsläppet i vardagsrummet.

fotografera glitter

Ljuset från gyllene timmen fann vägen till min tillfälliga ”fotostudio”. Det är en stol på vilken jag lagt två vita pappersark och som jag sedan ställt vid balkongöppningen.

stjärna julgranskula

Tillsammans med julpyntets egna färger skapade skenet från gyllene timmen fina effekter. Man skulle nästan kunna tro att kulorna och glittret ligger på en guldbädd.

hjärtan paljetter
Jag har redan hunnit använda det här fotot i mitt blogginlägg om julfilmen Last Christmas.

Nu har jag snart fotat i ett år och jag upptäcker ändå nya fantastiska saker genom kameran varje dag. Till och med i mitt vardagsrum.

10 reaktioner på ”Julpyntet får guldlyster i ljuset från gyllene timmen

 1. Wow vilka vackra bilder du har tagit, man ser verkligen att kameran du har är riktigt bra. Under vilken tid är den gyllene timmen? Kul och se att du bloggar igen 🙂

  1. Tack, Amanda. Jag har egentligen bloggat och skapat hela tiden, men tar ett steg åt sidan då och då för att kunna pyssla i lugn och ro. Ställa om siktet lite. Kameran är ganska bra, men det är också objektivet som gör det. Jag använder ett så kallat makroobjektiv med vilket man kan få små saker att se stora ut. Älskar det! Bästa prylen jag haft någonsin. Den gyllene timmen infaller alltid den första och sista timmen som solen skiner. Varje dag, alltså. Men ibland gör vädret så att man inte märker av guldljuset. Jag försöker utnyttja ljuset mer i mina bilder och det kräver sin lilla planering… Har inte riktigt hunnit sätta rutinerna för det ännu.

  1. Tack, Jessi. Ja, man får passa på när man för en gångs skull har sakerna framme. De har legat intryckta i ett överbelamrat förråd och jag gjorde faktiskt ett rensningsryck bara för att kunna plocka fram pyntet i år. Är glad och pepp av att jag lyckades rensa lite i röran och nu kan njuta av prylarna.

  1. Det är faktiskt helt fantastiskt hur mycket roligare dagarna blivit tack vare fotointresset. Precis som du skriver tycker jag att det ena föder det andra, jamen, lite som med skrivandet. Man gör en sak och får plötsligt en berättelse till sig. Hoppas du får chans att fota mer, du också. Du verkar ju gilla det. Men allt sådant går i vågor, så klart. Särskilt hur mycket ork och lust man har att släpa med sig sakerna ut.

   Tack! Jag försöker bygga upp en egen bildbank. Blir roligare bloggar så OCH så slipper jag köpa nya bildlicenser varje månad. Bildlicenserna har varit en dyr utgift och jag försöker skala ner lite. Oändligt mycket roligare att få tid över till att göra något kreativt själv än att punga ut för det andra skapar (hur fint materialet än är).

   Nästa projekt blir att fotografera julgodis. Vi får som jag lyckas baka något!

 2. så myssigt med att fota. jag fick själv lote feeling för nån dag sen. tack för den fina kommentaren ❤️

 3. Det är finaste tiden på hela året egentligen att få till färgstarka och glittriga bilder med macro. Det blir så fint med glitter och julkulor. Så fin kula du hade där då

  1. Jag har samlat på mig julgranskulor under alla besök på Jul på Liseberg (dock inte varit där under coronatiden). Älskar de starka färgerna i kulorna. Håller med dig, och det blir verkligen speciellt med makrofotot. Är det en makrobild du tagit på din julgranskula? Finns väldigt mycket fint att fota så här års och nu äntligen snö igen! Om du ännu inte gjort det kan jag rekommendera dig att ge dig ut och fota blommor med snöpuder på. Blir magiskt.

Kommentarer är stängda.