Så här har min vecka varit – om det ens är mätbart?

Fredag och återigen dags för en ny blogglista eller -utmaning på Elisamatilda.se. Den här veckans Fem en fredag-tema är mätbart, det vill säga fem frågor om saker som kan mätas i vardagen.

Jag deltar även den här veckan och kan väl tycka det är lite typiskt att jag ska försöka sätta ord på veckan, så värkig och hjärntrött som den ändå varit. Hittills.

Men när man lever med värk blir det ju så ibland, vissa veckor segar man ihop helt. Jag har kämpat på trots allt och det är jag glad för.

så här har min vecka varit

Över lag kan jag tycka det är svårt att skatta dagarna. Jag förväntar mig nämligen så mycket av dem att jag aldrig är riktigt nöjd, vill alltid få gjort mer av allt.

Samtidigt är det bra att reflektera kring just dagarna och vad man tillägnat sig, det kräver liksom att man går till botten med sina egna förväntningar.

Oftast innehåller en vecka väldigt mycket mer än vad man tror och ger sig själv kredd för… Det är något jag kommit fram till efter många års vånda över vad jag gör av veckorna.

Och egentligen, måste en vecka innebära så väldigt mycket?

5 mätbara frågor om hur min vecka varit

Nu till de fem frågorna i blogglistan!

1. Hur har du varit snabb i veckan?

Det är ju just det, jag har inte alls känt mig snabb i veckan. Jag känner mig sällan snabb när jag är alldeles dimmig i hjärnan. Men om det är något jag skyndat in i så är det oro för hur det ska gå med världen. Ärligt, corona och Ryssland, är det inte lite väl mycket som händer?

2. Hur har du varit energisk i veckan?

Må så vara att jag känt mig segare än kola, men jag tycker ändå att jag gått in med en energisk att-göra-mentalitet.

3. Hur har du varit effektiv i veckan?

Tack vare att jag känt mig ivrig att göra, göra, göra har jag fått gjort en hel del jobbsaker, såsom att fixa med tekniska grejer på bloggen, designa målarbilder och att skicka in beställningstexter. Kreatörsdagarna går fort. För fort, faktiskt.

Mitt upp i allt kom jag på att jag ville filosofi- eller flumskriva lite grann och på så sätt skrev jag ihop blogginlägg om såväl min drömarbetsarbetsplats som drömmen att lämna ekorrhjulet. Den typen av inlägg innebär nästan ett terapeutiskt skrivande.

4. Hur har du varit kort i veckan?

Förvånansvärt nog har jag lyckats hålla humöret uppe, så jag har inte varit kort mot andra. Jag har bara varit kort, eller låg, på energi.

5. Hur har du varit ditt bästa i veckan?

Jag kan tycka att försöka även när det känns lite motigt är gott nog. Då gör man sitt bästa. Förutom att försöka vara snäll mot mig själv har jag försökt vara omsorgsfull mot mina kära, lyssna och uppmuntra så mycket jag bara kan.

Vad gäller att lyssna och uppmuntra mina käraste måste jag ha gjort något ”rätt”. Christoffer kom nämligen hem med en blombukett som tack för att jag bollat skaparidéer med honom. (Och innan någon suckar längtansfullt, att jag får blommor av min sambo hör inte till vardagen.)

fem en fredag mätbart

Han har ju så smått börjat jobba efter olyckan och nu är vi åter två kreatörer in action. Snackar idéer gör vi i stort sett hela tiden.

Ta en titt på och delta i Fem en fredag-bloggutmaningarna på Elisamatilda.se, den här utmaningen kallas Mätbart.

8 reaktioner på ”Så här har min vecka varit – om det ens är mätbart?

 1. ibland får en ge sig tid, helt enkelt, och invänta bättre tider. men vist kan en bli orolig över pandemin och läget i världen

 2. Verkar inte ha varit nån dålig vecka för din del! Kollade vad din sambo råkat ut för – vilken rysare! Och så fantastiskt att han kan jobba igen: Härligt med blommor (jag får köpa mina själv …)

 3. Egentligen så behöver man varken vara snabb, energisk eller effektiv. Huvudsaken är att man mår så bra som möjligt! Och jag håller med Hannele i hennes kommentar. Det är ingen idé att ta ut sorgen i förskott, för då får man eventuellt uppleva den två gånger. Inte glädjen heller, för då kan det bli en besvikelse. Jag föröker leva här och nu så gott det går! Ha en fin helg!

 4. Du har gjort en bra analys av läget och kommit till slutsatsen att trots motigheter så har veckan varit okej. Bra så! Och som grädde på moset fick du blommor!

 5. Kollade länken om olyckan med din sambo och ja… herreguuuuuu! Att han återvänt till jobbet efter att ha ”återfått” fyra av fingrarna är ju ett mirakel. Fantastiskt! Tänk så mycket man kan göra 2022…
  Men du verkar – precis som jag – ha smärtproblem. Jag kan gnälla över mitt ryggelände, men det är i alla fall ingen som lyssnar;-) Men jag håller med dig. Har man ont någonstans, så är det faktiskt en bedrift att vara omtänksam och energisk. Så en klapp på axeln är vad vi förtjänar:-)

 6. Intressanta svar, ja jag klickade mig vidare – dina målarbilder var jätte söta, dina tankar om drömarbetsplatsen var intressanta att läsa, ett bibliotek är en trevlig tanke o att ha vuxna som kan vara raka, ärliga o stå för sina ord o handlingar är verkligen ett drömscenario jag också vill ha. Om att slippa ekorrhjulet, ja på sätt o vis vill nog jag det med, men samtidigt så är jag inte beredd att avstå från många saker som kommer med det livet heller. Så jag tar det jag inte gillar med detta liv o väljer att njuta av det jag istället gillar.
  Ha en fin söndag

 7. Inte lätt att vara orolig, jag kommer på mig själv att vara orolig över saker som jag inte kan rå för, tyvärr så lamslår det bara mig. Jag försöker låta bli att oroa mig innan jag vet bättre/annat… Ha en fin vecka!

Kommentarer är stängda.