Ibland går det väl lite si och så med läsprojekten…

Förra veckan föresatte jag mig att delta i blogg- och läsutmaningar, liksom för att nätverka med likasinnade. Kanske få ett och annat hejarop, definitivt känna mig mer delaktig.

Känslan av tillhörighet kan vara viktig även här i bloggvärlden. Nu är jag inne på andra veckan och känner mig glad att jag deltar i bland annat Helgfrågan på Mias bokhörna igen.

Den här veckan undrar Mias bokhörna om vi bloggare har någon bokutmaning för 2022. Har jag en bokutmaning på gång?

helgfrågan bokutmaningar

Både ja och nej, blir svaret. Att delta i Helgfrågan och Tisdagstrion, som jag planerar att göra, innebär ju en form av bokutmaning. Annars har jag mest små läsprojekt. Ett av dem berättade jag om i förra veckans blogginlägg. Jag har helt enkelt några bokserier jag vill läsa klart.

I slutet på 2021 köpte jag fem samlingsverk av fem olika amerikanska poeter: Emily Dickinson, Sylvia Plath, Audre Lorde, Maya Angelou och Louise Glück. Starka kvinnliga poeter allesammans och dessutom riktiga litterära ikoner, som jag av hela mitt hjärta vill lära känna bättre.

Men dessa verk är på engelska, och eftersom hjärntröttheten slår till ordentligt då och då läser jag i perioder enbart böcker på svenska. Hjärnan hanterar nämligen svenskan bättre.

Jag kan planera hur många läsprojekt som helst, i slutänden hoppar jag ändå mellan dem. Lusten får styra. Som i går när jag egentligen skulle fortsätta med Ers Majestäts olycklige Kurt och jag i stället nästan sträckläste Den röda adressboken. Eller som tidigare i veckan när Ers Majestäts olycklige Kurt fick stå tillbaka för självbiografier om att lämna ekorrhjulet.

Ibland blir läsningen vad den blir, lite si och så, och det är ju faktiskt ganska skönt att låta stundens ingivelse styra.

4 reaktioner på ”Ibland går det väl lite si och så med läsprojekten…

  1. Läser för jämnan, det brukar bli minst 1-3 böcker i veckan. Men det är klart att vissa dagar när hjärnan vill vila sig lite – då vill man ha nåt lättläst. För mig är det då gärna en bra engelsk thriller, eller i nödfall en d:o svensk (som det inte finns så många av).

    Du frågade på min blogg om jag har en stor trädgårstomt. Vi flyttade från Stockholm för nästan 20 år sen där vi hade 702 kvm och skaffade oss en nästan helt orörd tomt på 4700 kvm. Hade innan sagt att jag ville bo på hällmark och bara ha lite krukor med blommor, men är man trädgårdsnörd så är man. Nu är halva tomten trädgård och halva park (alltså vildvuxet gräs med massor av träd och buskar). Men nu är man ju ”lite äldre” så det börjar bli jobbigt att ta hand om allt…..ändå kan jag inte låta bli att planera fler rabatter!
    KRAM/Susie

  2. Hög igenkänning. Jag växlar mellan perioder då jag läser en eller två böcker om dagen till att gå flera veckor utan att jag kan bestämma mig för vilken bok jag ska börja läsa. Läsutmaningar är en bra push till att komma igång så länge man inte fastnar i det eviga planeringsstadiet.

Kommentarer är stängda.