Gymnastikuppvisning med syskonbarnen – man får passa på

Sex av sju, så många dagar har jag träffat familjen den här veckan. Det har varit shoppingutflykter med mamma, promenader med pappa, liksom myskväll och gymnastikuppvisning med syskonbarnen. Det har varit fantastiskt men nu är jag trött och jag ska därför hämta andan från umgänge ett par dagar. Tror jag. I morgon kanske jag har ändrat mig, även om enslighet i lagom mängder gör mina kreativa processer gott. Jag kan inte skapa om jag är för social, så är det.

Men sedan är det ju så att varje tillfälle som man får med dem man älskar är värdefullt. Ta syskonbarnen som exempel. De har redan blivit så stora. Snart kommer jag antagligen vara en pinsam faster som man inte vill sitta jämte eller hålla i handen. Än så länge är jag ett roligt sällskap för dem, och det är jag evinnerligt tacksam för. Jag är tacksam för alla de stunder jag och familjen delar, från yngsta till äldsta medlem.

gymnastikuppvisning barnen växer så man får passa på
Jag och Christoffer tog en sväng om snödropparna i parken i går. Se hur de växer! Snart slår de ut i blom. Och på tal om att växa och blomma tycker jag det är ett privilegium att få följa mina syskonbarn i livet.

Ja, i dag var det alltså dags för gymnastikuppvisning igen. Det var mitt äldsta syskonbarn som deltog i uppvisningen, mitt yngsta hade jag alldeles intill på läktaren. Vilken show! Gymnastikklubben försöker nog ha årliga uppvisningar inför publik och årets show var inspirerad av filmen Sing. Grupperna var utklädda till de olika djuren i filmen och så dansade och gymnastiserade de till filmmusiken. Mycket fint planerat och genomfört, må jag säga.

Det äldsta syskonbarnet har utvecklats mycket sedan förra årets gymnastikuppvisning. Nu kan hon nästan göra handvolter på egen hand – i långsamt tempo. Och hon kan definitivt hjula flera gånger i rad och gå ner i brygga (efter att ha stått på händerna!). I takt med att hon blir allt bättre på gymnastik känner jag att det blir läskigare att titta på. Gymnasterna i klubben är som orädda akrobater och jag tror att hjärtat ska stanna varje gång de luftvoltar. Men oj, så skickliga och självsäkra de är!

Det yngsta syskonbarnet har precis börjat i gymnastik, hon som orädd klättrar högt i klätterställningarna. Jag kan tänka mig att jag kommer ha två gymnastiska akrobater till syskonbarn inom några år. Då vet jag inte om jag kommer våga titta på uppvisningarna. Jag får helt enkelt passa på nu, innan det blir för otäckt.

8 reaktioner på ”Gymnastikuppvisning med syskonbarnen – man får passa på

 1. Så härligt ändå att du har fått så mycket tid med din familj, promenader och shopping. Så roligt med gymnastikuppvisning, måste vara fint att se när dom gör från filmen sing

 2. Så mysigt att få umgås med familjen och få vara delaktig i syskonbarnens dansuppvisning! Lika mycket som man älskar att umgås med familjen kan det vara skönt med några dagars ” egentid” 😘

 3. Snödropparna har jag inte sett ännu, men har inte letat heller. Roligt med gymnastikuppvisning. Barnen är så otroligt duktiga, och de kan betydligt mer än vad vi någonsin tror.

 4. Det sociala batteriet tar åxå slut. Då är det bara att vara i tyst miljö & andas 🙂. Dan efter är jag redo för det sociala igen. Men vi är olika & tar olika lång tid. Men jag älskar & va social. Så att ta några timma pause från ljud är okej för det är värt det.

  Kul att gå på uppvisning av gymnastik & se dina syskonbarn visa upp vad dem kan 😃.
  Jag gillar att gå på uppvisningar 😊. Men det klart. Svårighets graderna ökar ju. Ju äldre dem blir 🙂. Å ju läskigare blir det att titta.
  Hehe….. hela tiden har dem ju ledare vid deras sida som räddar upp ser om det skulle hända något. Å dina syskonbarn blir ju tåligare åxå med tiden. Så kommer nog gå bra.

  Ta hand om dig och va rädd om dig❣️🤗

 5. Oj va mkt ni har gjort. Klart man blir trött efter och inte kanske tänker på det under tiden. 🥰

 6. Men åh så fint med snödropparna! Känns ju verkligen som ett vårtecken. Kan tänka mig att det är lite läskigt att se dina syskonbarns gymnastiska konster. Men så kul samtidigt att se deras utveckling. Man får ta det ”onda” med det goda.

 7. Vad duktig du är som renasr så mycket! Vad för böcker har du i bokhyllan? Några som du tror skulle passa mig? Vilka fina blomvaser föresten det kommer bli fint till våren med blommor i dem 🙂

Kommentarer är stängda.